Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τουαλέτα μου χρόνια σου πολλά και καλά!!!



19 Νοεμβρίου σήμερα. Μην ψάχνετε τα εορτολόγια, δεν θα το βρείτε. Μπορείτε απλά να πάρετε μια... αγκαλιά την τουαλέτα σας, του μπάνιου ντε, και να της δώσετε λίγη αγάπη, για να αισθανθείτε κι εσείς τυχεροί που υπάρχει στη ζωή σας...
Όχι, δεν τρελαθήκαμε, σπεύδουμε απλά να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα τουαλέτας!


Κι αν απορείτε γιατί, θα σας ενημερώσουμε ότι 2.5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τούτο εδώ τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα και στερούνται και αυτούς τους απλούς κανόνες υγιεινής!

Ναι, εν έτει 2015, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι κάνουν την ανάγκη τους οπουδήποτε, πάντως όχι σε κανονικές-προβλεπόμενες συνθήκες.



Να επισημάνουμε εδώ ότι το πιο τραγικό είναι πως χάνονται καθημερινά 1800 παιδάκια κάτω των 5 ετών από διάφορες ασθένειες που προκαλούνται απο την έλλειψη των βασικών κανόνων υγιεινής!!!

Τα 2.5 δισεκατομμύρια των ανθρώπων αυτών αντιστοιχούν στο... 37% του παγκόσμιου πληθυσμού και καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι αν κάτι για εμάς θεωρείται φυσιολογικό και απλό, δεν έπεται ότι είναι για όλους, παρ'όλο που θα έπρεπε. Διότι αν δυσκολευόμαστε να βρούμε σε τέτοια θέματα αντιστοιχίες και να παρέχουμε σε όλους τους συμπολίτες μας ένα παρόμοιο έστω βιοτικό επίπεδο, τότε φαντάζει εξαιρετικά απίθανο (δυστυχώς) να μπορέσουμε να τα... βρούμε μεταξύ μας σε θέματα παιδείας, ειρήνης, οικονομίας κτλ.

Πόσο δύσκολος και άδικος έχει γίνει πια αυτός ο κόσμος, δηλαδή ο άνθρωπος;;; Γι'αυτό αισθανθείτε έστω και για έναν τέτοιο λόγο τυχεροί όσοι έχετε αυτή τη δυνατότητα, μιας καθαρής και σωστών προδιαγραφών τουαλέτας και φερθείτε της, για σήμερα τουλάχιστον, σαν κυρία...

Και μην ξεχνάτε: τα χαρτιά στο καλαθάκι. Με τις υγείες σας...


Υ.Γ.: Ευτυχώς που υπάρχουν οργανώσεις όπως η UNICEF, οι οποίες φροντίζουν ή έστω προσπαθούν για τα αυτονόητα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου