Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ποιος είπε ότι μόνο το αλεύρι φουσκώνει μόνο του;!



Κάποιοι τους φωνάζουν "φουσκωτούς", άλλοι "χτιστούς" και ορισμένοι "ντούκια". Κοινός παρονομαστής; Ο όγκος τους, οι δικέφαλοι που είναι έτοιμοι να εκραγούν, οι "πρησμένοι" τετρακέφαλοι και το ύφος χιλίων καρδιναλίων που διαθέτουν, όταν βγάζοντας την μπλούζα τους, αποκαλύπτουν σμιλεμένους κοιλιακούς που θα ζήλευε και ο Bruce Lee. Πίσω από τις προφανείς ομοιότητες συχνά υπάρχει ένα ακόμη κοινό νοσηρό μυστικό που τους συνδέει. Όλοι τους κατοικούν στον εφήμερο και απατηλό κόσμο των αναβολικών...



Τι είναι τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή; 

Τα αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή ή αναβολικά στεροειδή είναι φυσικές ή τεχνητές ουσίες που δρουν με τρόπο παρόμοιο με την ορμόνη τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη προκαλεί την ανάπτυξη των ανδρικών χαρακτηριστικών του φύλου, ανδρογόνος δράση (τριχοφυΐα, βάθυνση φωνής κλπ) και την σταδιακή αύξηση του μυϊκού ιστού.

Στην εποχή όπου το ρητό "τα καλά κόποις κτώνται" έχει αντικατασταθεί από το δίπτυχο "γρήγορα και εύκολα" πολλοί χρησιμοποιούν τα αναβολικά στεροειδή για να αυξήσουν το μέγεθος και την ισχύ των μυών τους, την αντοχή τους στη σκληρή προπόνηση, την επιθετικότητα και την ανταγωνιστικότητα τους. Σε πολλές περιπτώσεις η χρήση των αναβολικών ουσιών προκαλεί ήπιου βαθμού ευφορία.


Η "χρυσή" βιομηχανία της "ντόπας"
Ψάξε-ψάξε και θα τη βρεις! Από το μικρότερο συνοικιακό γυμναστήριο ως τον χαοτικό κόσμο του διαδικτύου η "ντόπα" κυκλοφορεί παντού, σχεδόν ανενόχλητη, αφού οι έλεγχοι στη χώρα μας κάθε άλλο παρά επαρκείς θεωρούνται. Το ίδιο και οι νόμοι.  Η διακίνηση και το λαθρεμπόριο των αναβολικών διώκεται στην Ελλάδα ως πλημμέλημα και η ποινή δεν ξεπερνά τα δύο έτη φυλάκισης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο τζίρος των παράνομων και επικίνδυνων σκευασμάτων ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ τον χρόνο στη χώρα μας.


Ό,τι "φουσκώνει "... ξεφουσκώνει!

Αν νομίζετε, ότι το να ιδρώσετε, να πονέσετε και να ξεπεράσετε τα όρια της αντοχής σας, συγκριτικά με τη λήψη απαγορευμένων αναβολικών ουσιών,  απαιτεί θυσίες, τότε σκεφτείτε ξανά! Αν επιλέξετε τον "σύντομο" δρόμο για την απόκτηση του "χτιστού" κορμιού μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με πολλές παρενέργειες όπως:

-Ακμή, αυξημένη επιθετικότητα και σεξουαλική διάθεση.
- Στειρότητα και ανικανότητα, αναστολή της σπερματογένεσης, συρρίκνωση και σκλήρυνση των όρχεων, νεφρική βλάβη, γυναικομαστία, αλωπεκία, υπερτροφία προστάτη, μειωμένη παραγωγή ενδογενούς τεστοστερόνης και γοναδοτροπινών, σε περίπτωση μακρόχρονης χρήσης.
-Καρδιαγγειακές βλάβες:  Σχηματισμός θρόμβων, αυξημένη πίεση αίματος, υπέρταση, ταχυκαρδία, καρδιακή προσβολή, υπερινσουλιναιμία.
-Ενδοκρινικές βιοχημικές διαταραχές
-Ηπατικές βλάβες: Ηπατίτιδα, καρκίνος, ίκτερος, ηπατοκυτταρικό αδένωμα.
-Ψυχολογικές παρενέργειες:  Κατάθλιψη, ερεθιστικότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, επιθετικότητα, βιαιότητα, παράνοια, υπερδιέγερση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου