Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Socrates for France...


Ο Σωκρατης κάποτε είχε πει: "ουδείς κακός με τη θέλησή του"...
Τι εννοούσε ο παμμεγιστος φιλόσοφος; ότι αν γνωριζε ο άνθρωπος τι ειναι κακό, δεν θα το έκανε...
Οπότε το πιο σπουδαίο και πολύτιμο αγαθό σ'αυτή τη ζωή ειναι η παιδεία... Διχως πραγματική παιδεία, τι ειναι ο άνθρωπος; αλλο ενα ζωο... Απλα όχι αλογο, αλλά έλλογο (;). Μονο που ουτε τη λογική δειχνει πουθενα να προτάσσει.
Δεν υπάρχει πραγματικη παιδεία, μονο εκπαίδευση. Οι ανθρωποι δεν ειναι πεπαιδευμένοι, αλλα εκπαιδευμενοι να ζουν με συγκεκριμένο τρόπο, με σταθερά... όρια και περιορισμούς, με στεγανά και συνεχή εμπόδια-φρένα.
Spread your wings (of thought) and fly away (to the truth). Through exploration and knowledge comes real power.

Σας... μερσώ! Θα επανέλθω δριμυτερος...

1 σχόλιο:

  1. Ποσο επικαιροι ειναι ακομη ολοι αυτοι οι μεγάλοι;;; οσο ο άνθρωπος συμπεριφερεται σαν ΖΩΟ (με ολους αυτους τους πολέμους και τα μίση), τόσο ο Σωκράτης, ο Αριστοτελης, ο Πλατωνας, ο Επικουρος και ολοι τους, θα μας βαζουν τα γυαλια και θα μας δειχνουν το δρομο... Μόνο που ειμαστε αρκετα "τυφλοι" για να τον... ακολουθήσουμε. Προτιμουμε τον ευκολο δρομο της αγνοιας και αυτών των... αξιών, παρα το δύσκολο της αρετής και των πραγματικών αξιών και αρχών της ζωής.
    Τι ειμαστε τελικά; μονάχα υβρίδια. Και τι διαπραττουμε δηλαδή; ύβρη-εις εις τον Δία (υβρις Δίας, υβρίδιο). Δηλαδή υβρη στη φύση την ίδια. Στο καλο, στο σωστό, στο φυσιολογικό...

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή