Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Τα παιδικά (Thundercats κ.α.) γίνονται "μάτσο" και μεγαλώνουν



Τούτο εδώ το άρθρο-θέμα θα μπορούσε να ήταν και μια ωδή στον μεγάλο Κρίστοφερ Νόλαν, χάρη στον οποίο απολαμβάνουμε χρόνια τώρα τις κορυφαίες, μακράν των υπολοίπων, ταινίες σούπερ ηρώων και συγκεκριμένα του Μπάτμαν. Αυτό που κατάφερε πρωτίστως ο Νόλαν ήταν να πάρει έναν ήδη σκοτεινό ήρωα και να τον κάνει ακόμη πιο dark, underground, πιο «μάτσο» και εντέλει ακόμη πιο άγριο και δημοφιλή στους λάτρεις του είδους.




Όλοι θυμόμαστε τους ήρωες με τους οποίους μεγαλώσαμε, εμείς ειδικά οι γενιές των 80's και 90's, προτού προκύψουν κάτι… ελαφρώς γκέι τυπάκια (προς Θεού δεν έχουμε τίποτα με τους γκέι), σαν τους Power Rangers και μονοπωλήσουν τις οθόνες των μικρών παιδιών η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια και κάθε λογής αρκουδοσκυλάκια!
Η τάξη πρέπει να αποκατασταθεί! Ο Proper Man οφείλει να γυρίσει στις ρίζες του, μα ταυτόχρονα να ανανεωθεί ή να… Νολανωθεί και γι’αυτό πήραμε τους αγαπημένους μας super heroes και σας τους παραδίδουμε ρετουσαρισμένους, πιο σκοτεινούς και άγριους από ποτέ, χάρη στη βοήθεια της γραφιστικής τέχνης, σε ένα πολύ όμορφο φωτογραφικό θέμα.



Batman




Εν αρχή ο σκοτεινός ιππότης Μπάτμαν. Ο Μπρους Γουέιν, ο άνθρωπος-νυχτερίδα, ο τιμωρός του εγκλήματος στην Γκόθαμ Σίτι, ο οποίος έχει «παίξει» σε αμέτρητα κόμικ δεκαετίες τώρα, τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, καρτούν, μόνο στο… θέατρο δεν έχει ανέβει! Χάρη στον Τιμ Μπάρτον, αρχικά, αλλά και στον αρχοντικό για Γουέιν, Μάικλ Κίτον, και κυρίως χάρη στον μεγάλο Νόλαν, των Inception, Memento, Interstellar (κ.α.) και στον εκπληκτικό Κρίστιαν Μπέιλ, ο Μπάτμαν κατέχει την πρωτιά στις καρδιές μας. Ας δούμε πώς ήταν και πώς ευτυχώς έγινε, μήπως και μπορέσουμε έστω να φανταστούμε όλους τους άλλους το ίδιο σκοτεινούς και αγριεμένους.



Superman




Ο άλλος μεγάλος ήρωας, το άλλο μεγάλο brand name της D.C. Universe. Ο οποίος σύντομα θα εμφανιστεί και σε ταινία με τον Μπάτμαν (αυτή τη φορά ο Μπεν Άφλεκ θα πρωταγωνιστεί ως Μπρους Γουέιν), μήπως καταφέρει κι αυτός να… ανδρωθεί, διότι πολύ σοφτ παρέμεινε. Πώς την έχεις δει έτσι κύριε Κλαρκ Κεντ; Θα συνεχιστεί για πολύ ακόμη αυτή η… τραγωδία-κωμωδία να βγάζεις απλά τα γυαλιά που φοράς, να λείπεις από προσώπου γης ως Κλαρκ και ουδείς να καταλαβαίνει αντικρίζοντάς σε ως Σούπερμαν κάθε φορά, ότι είσαι το ίδιο άτομο; Έλεος και μ’αυτό το σώβρακο έξω και πάνω από το… κολλάν! Για να σε χαρούμε λίγο πιο… αντρουά!



Thundercats




Για πολλά χρόνια, φανταστείτε δηλαδή για πόσα πρωινά, ο Λάιονο και η παρέα του ήταν αυτοί που μας κρατούσαν συντροφιά και μας έκαναν να παίρνουμε στα χέρια μας κουτάλες, ξύλα, ψεύτικα σπαθιά, ό,τι βρίσκαμε και να φωνάζουμε «Θάντερ, Θάντερ, Θάντερκατς, ωωωωωωωωω» περιμένοντας αυτά να μεγαλώσουν και μαζί τους κι εμείς… Τα διάσημα αιλουροειδή κατέχουν περίοπτη θέση στις καρδιές αγοριών, αλλά και κοριτσιών. Σνιαρφ!




Silverhawks





Κοντά στα γατάκια και τις τίγρεις, υπήρχαν επί πολλά χρόνια και τα διάσημα ασημένια γεράκια του διαστήματος. Αγαπημένη σειρά με πολύ χαρακτηριστικό soundtrack και βεβαίως βεβαίως τον λατρεμένο κιθαρόβιο καουμπόη, που με τις νότες του κατατρόπωνε τους κακούς!




Mutant Ninja Turtles




Ο Ραφαέλο, ο Ντονατέλο, ο Λεονάρντο και ο Μικελάντζελο μεγαλωσαν γενιές και γενιές και ακόμη υπάρχουν, κάπου εκεί έξω, στο Nickelodeon, στα ράφια του Τζάμπο, σε αποκριάτικες στολές, σε παιχνιδομηχανές κτλ. Όταν ήμαστε μικροί υπήρχαν κυρίως στις καρδιές μας. Και στη λιγούρα μας για πίτσα! Τους… ενηλικιώσαμε απλά για πάρτη σας και σας τους παρουσιάζουμε.



Inspector Gadget




Κατά κόσμο Αστυνόμος Σαϊνης… Εντάξει αυτός ό,τι και να του κάνεις θα παραμείνει αστεία φιγούρα, φλώρος για αστυνομικός, αλλά και όσο ηλίθιος χρειάζεται για να μη λύνει ούτε ήδη λυμένη υπόθεση! Κάναμε, πάντως, μια προσπάθεια.



Bravestar




Σιγά μη τον ξεχνούσαμε. Τον απόλυτο σερίφη του διαστήματος. Τον άνθρωπο που απέδωσε κατά κάποιο τρόπο δικαιοσύνη και στους Ινδιάνους, διότι πού αλλού θα μπορούσαμε να δούμε απόγονο ή πρόγονο τέλος πάντων των Απάτσι ή των Ναβάχο να φοράει το αστέρι και να επιβάλει το Νόμο; Σίγουρα όχι σε ταινία του Τζον Γουέιν ή του Κλιντ Ίστγουντ. Ε, ο αγαπημένος μας καβαλάρης με… τη δύναμη της αρκούδας, του γερακιού, του πούμα και του λύκου, το έκανε «αληθινό». Ήταν ήδη όσο «μάτσο» έπρεπε, ας δούμε πώς θα ήταν κάλλιστα σήμερα σε μια πιο αγριεμένη εκδοχή αφού η εποχή της αθωότητας μας άφησε προ πολλού.



He-Man




Ο Πρίγκιπας Άνταμ ήταν πρωτοπόρος, καθώς έγινε αρχικά παιχνίδι για παιδάκια και μετέπειτα κόμικ και καρτούν! Ο ήρωας του πλανήτη Ετέρνια, με τις πολλές παραλλαγές σε βαφές μαλλιών, δεν εξηγείται αλλιώς πώς γίνεται στα λίγα χρόνια που μας απασχόλησε τη δεκαετία του 80 να είχε τη μία κίτρινα, την άλλη πορτοκαλί, αλλά και μωβ και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, είχε δανειστεί στοιχεία από τον Κόναν τον Βάρβαρο, όμως, μάλλον λίγο φλώρος θα έδειχνε σήμερα. Κάτι κάναμε και γι' αυτόν! Για να μη λένε οι νεολαίοι, με τι… κολλεγιόφατσες μεγαλώσαμε.



G.I. Joe




Ναι, οι γνωστοί μέχρι και σήμερα… Τζι Αι Τζο! Η απόλυτη αμερικανιά ή το πιο… στρατόκαβλο παιχνίδι όλων των εποχών. Μικρές φιγούρες με ηρωικούς φαντάρους που εκπροσωπούσαν κάθε όπλο και κάθε ειδικότητα, εκτός από καψιμιτζή φυσικά, συν κάθε λογής όχημα. Απέναντί τους η τρομοκρατική οργάνωση Cobra, το αντίπαλο δέος. Οι Αμερικανοί φαντάροι επέστρεψαν προ ολίγων ετών και στις μεγάλες οθόνες, με τον «Ροκ», Ντουέιν Τζόνσον, όμως για εμάς δεν έλειψαν ποτέ. Respect και πάρτε λίγη παραπάνω αγριάδα. Α, ρε Νόλαν που θέλετε όλοι!



Transformers




Ότομποτς εναντίον Ντισέπτικονς… Ή αλλιώς, ξέρω ξέρω, η ταινία όπου έχει παίξει η Μέγκαν Φοξ! Τα αυτοκίνητα-ρομπότ έχουν πολύ μεγάλο βιογραφικό και αμέτρητα χιλιόμετρα, πάντως, στις πρωινές μικρές μας οθόνες, για να σας επιτρέψουμε να τα ταυτίσετε με την καλλονή του Χόλιγουντ. Ας δούμε τον Όπτιμους Πράιμ να μεγαλώνει και να αγριεύουν λίγο οι… προφυλακτήρες και τα φτερά του!



2 σχόλια:

  1. Τι είπες τώρα?
    Όλα τα έβλεπα!!!
    Τρία ήταν όμως τα αγαπημένα μου:
    1. G.I. Joe (αγαπώ)
    2. Ninza turtles
    3.Thundercats
    Μπράβο που μας τα θύμησες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και, δυστυχώς, άφησα έξω... Καμπαμαρού, τον μακαρονά, τον Τζουμαρού το ρομποτακι που πάλευε στα ρινγκ, αλλά και τους σεριφηδες του διαστήματος... Θα επανέλθω όμως!!!

      Διαγραφή