Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Μελομακάρονα-Κουραμπιέδες, 2 ημίχρονο/1 τελικό...


Ξυπνάς χριστουγεννιάτικα και θες να… τζογάρεις! Έτσι, για το καλό. Μήπως και τα… διχιλιοσταδεκαταπέμπτα γενέθλια του Ιησού, σου πάνε γούρι και από το πουθενά βγάλεις καμιά υποχρέωση. Μπαίνεις στην εταιρεία και κοιτάζεις το κουπόνι της ημέρας. Αλγερίες, Ισραήλ, λιβανέζικα και παλαιστινιακά παιχνίδια, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, ένα ματς για το πρωτάθλημα Νοτίου Ασίας (Σρι Λάνκα-Ινδία), φευ. Θες να σκάσεις. Εμείς είμαστε εδώ. Για να σου βρούμε τη λύση!
Θα σου παρουσιάσω, λοιπόν, το εναλλακτικό κουπόνι για σήμερα, ένα διαφορετικό «Πάμε Στοίχημα» και μάλιστα θα σου πω και τι να παίξεις, για να πας ταμείο! Άχαστες προβλέψεις, τσάμπα και σε πολύ καλές αποδόσεις. Μπες, δες και βγάλε πιρούνι, συγγνώμη, στυλό…


ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ – ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ:
2 ημίχρονο/1 τελικό


Ξεκινάς πολύ δυνατά με κουραμπιέδες. Από την πρώτη στιγμή δείχνουν ότι στέκονται καλύτερα στο τραπέζι, καθώς το λευκό τους σου θυμίζει χιόνι και κατά βάθος θα ήθελες να λείπεις, αλλά δεν μπορείς, αφενός διότι δεν έχεις λεφτά και αφετέρου, επειδή δεν έχει χιόνι! Δεν μπορείς, όμως, να μην τελειώσεις με τα αγαπημένα σου μελομακάρονα.
Έστω και με γκολ στις καθυστερήσεις, έστω και με την… εύνοια της μαμάς, που προσπαθεί να εξηγήσει στα μωρά της οικογενείας γιατί λέγονται μελομακάρονα, από τη στιγμή που δεν περιέχουν μακαρόνια, είναι οι νικητές. Ανατροπή, λοιπόν. Πληρώνει και 25.00!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΑΣΧΑ:
2 ημίχρονο/Χ τελικό


Γιορτές της λαιμαργίας, συγγνώμη, της χαράς η μία και της κατάνυξης η άλλη και δύσκολα μπορείς να επιλέξεις σε ποια θα φας περισσότερο και καλύτερα, συγγνώμη και πάλι, σε ποια θα περάσεις πιο πολλές καλές και οικογενειακές στιγμές.
Το Πάσχα παίζει πάντα πιο δυνατά λόγω του αρνιού, του κοκορετσιού και της μαγειρίτσας, του τσουρεκιού και της λαμπάδας με το παιχνίδι (φέτος θέλω κι εγώ μία, με κρεμασμένο ένα game του PS4!), του Τζεφιρέλι με τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», αλλά τα Χριστούγεννα ισορροπούν το ματς με τα γλυκά, τα χοιρινά, τους λαχανοντολμάδες, τις γαλοπούλες (εσείς, πάντως, δεν θα γίνεται ποτέ αρνιά ρε ξενόφερτα πουλερικά!) και καταφέρνουν να ισοφαρίσουν με… πέναλτι στο 94!
Η μαγεία της γέννησης είναι σπουδαίο πράγμα. Απόδοση bet; 14.00…

ΦΡΑΝΚ ΣΙΝΑΤΡΑ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ:
Χ ημίχρονο/2 τελικό


Οι τυχεροί -λίγοι θα είναι δυστυχώς αυτοί- θα έχουν ακούσει τον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη να ερμηνεύει Φρανκ Σινάτρα, κάποτε, άλλοτε. Αρέσει σε κάποιους, δεν αρέσει, ο Στέλιος ήταν η μεγαλύτερη φωνή που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Φοβερός και τρομερός ο Φράνκι, «New York, New York» και «My way», σαν τον Στέλιο δεν είπε ποτέ!!! Δεν συζητάμε καν για «Αγριολούλουδο» και «Υπάρχω»…
Άλλωστε, φημολογούταν κάποτε ότι ο Σινάτρα είχε εκφράσει και κατ' ιδίαν στον Καζαντζίδη, το θαυμασμό για τη φωνή του. Χ/2 ή 1-2 σκορ, λοιπόν, με αποδόσεις 7.50 και 12.00, διότι ο Στελάρας ήταν αουτσάιντερ!

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΧΟΥΚ:
0-0 ΣΚΟΡ


Δύσκολο να αποφασίσεις, άλλο τόσο δύσκολο είναι και να δεις αυτές τις ταινίες για χιλιοστή φορά στη ζωή σου. Δεν είναι όπως ο Ιησούς του Τζεφιρέλι, ο οποίος σε… κοιμίζει και με τη μουσική του, και μέχρι να το καταλάβεις έχεις φτάσει στη σταύρωση! Αν δεν τις έχετε δει, βέβαια, σας επισήμανα και σε άλλο άρθρο μου προ ημερών, τρέξτε να το κάνετε, προτού σας αποκλείσω με δύο κίτρινες κάρτες από το properman.gr! Έως τότε επικρατεί η απόλυτη ισορροπία.
Το «Μόνος στο σπίτι» είναι πιο κοντά στη νίκη, μα η παρουσία του αδικοχαμένου, αλλά κορυφαίου και μεγάλου φιλέλληνα Ρόμπιν Γουίλιαμς στο «Χουκ», φέρνει το ματς στα ίσα. Κλειστό παιχνίδι, λίγο βαρετό τώρα πια, για μας τους μεγαλύτερους ηλικιακά, μένει στο μηδέν και πληρώνει 6.50 φορές τα λεφτά σας.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ – ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ:
1 ημίχρονο/1 τελικό


Μέρες που είναι, δοκιμάστε και κάτι άλλο ρε αδέρφια. Όχι συνέχεια πουλερικά, θα αποκτήσετε το στήθος του Αλέξανδρου (του Seven X, θυμάστε έτσι;). Η ελληνική κουζίνα, άλλωστε, δεν είναι μόνο μουσακάς, ελιές, φακές, φασολάδα και πατσάς. Υπάρχει η παραδοσιακή, οι αρχαίες γεύσεις -δεν είναι της παρούσης, θα επανέλθω κάποια στιγμή σε αυτές-, υπάρχει όμως και η πιο «δημιουργική», ας την ονομάσουμε «μοντέρνα», η οποία παραμένει φυσικά ελληνική και πεντανόστιμη.
Κολοκυθόσουπα βελουτέ, λοιπόν, με κολοκύθα, τζίντζερ, πορτοκάλι και αφρόγαλα στο κέντρο. Η κοτόσουπα μπορεί να περιμένει για μετά τις γιορτές και για πάντα. Θα είναι διαχρονικά ένα must. Ας χάσει και μία φορά. Καθαρή νίκη για τους πορτοκαλί, λόγω ημερών, με απόδοση 7.50, επειδή η κότα ήταν φαβορί.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ:
1-3 ΣΚΟΡ


«Χο, χο, χο»… Άντε γεια! Μπορεί στον Άγιο Βασίλη να πιστεύει περισσότερος κόσμος, ιδίως μικρά παιδιά, ο Σωκράτης Κόκκαλης, όμως, έχει προσφέρει περισσότερα -δώρα- στους πιστούς του! Αν βάλεις κάτω την… προϊστορία και μετρήσεις πόσα δώρα σου έχει φέρει πραγματικά ο Santa και, από την άλλη, κάνεις το ίδιο με τον πρώην διοικητικό ηγέτη του Ολυμπιακού, ειδικά αν είσαι οπαδός των Πειραιωτών, θα δεις γιατί η πλάστιγγα γέρνει τόσο υπέρ του.
Τίτλοι, παιχταράδες, δηλώσεις, πικαρίσματα, πραγματοποίηση ευχών (βλέπε Ριβάλντο), «χο χο χο», απ' όλα είχε ο Σώκρατες. Συν, ότι ήταν-είναι… ορίτζιναλ ερυθρόλευκος. Και πραγματικός, όχι προϊόν της Coca Cola, όπως ο «ταβερνιέ» στυλ αντίπαλός του. 1-3 καθαρό σκορ, με απόδοση 12.00.

ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ – ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ:
2 τελικό


Θα προτιμούσα το «Wasting Love» από Iron Maiden, αλλά αυτή είναι η «κόντρα» των ημερών, σ' αυτήν πρέπει να τοποθετηθώ. Θα πάω με τους φιλοξενούμενους, τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς, δηλαδή, μόνο και μόνο λόγω στίχων. «Του χρόνου μας αρχή καλή και ο Χριστός μας προσκαλεί, την κακία ν' αρνηθούμε, μ' αρετές να στολιστούμε»! Λίγο πριν, βέβαια, αναφέρει κάτι για την… περιτομή του Ιησού, αλλά οκ.
Αρετές, λοιπόν, αδέρφια μου. Αρετές. Όχι στην κακία. Καλή χρονιά και με τη νίκη. Το διπλό πληρώνει 2.10.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕΛΙ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
2-1 σκορ


Άσσος λόγω παράδοσης… Όταν μιλάμε για λουκουμάδες, τα ελληνικά ντόνατς για να εξηγούμαστε, μιλάμε για λουκουμάδες με μέλι και κανέλλα. Όλα τ' άλλα έπονται και είναι συνταγές μεταμοντέρνες, κατά κάποιο τρόπο… υβριδικές!
Δεν λέω, οι λουκουμάδες με τη σοκολάτα -νουτέλα ή μερέντα- μπορεί να είναι για τους περισσότερους πιο νόστιμοι, η παράδοση, όμως, δεν μπορεί, παρά να ληφθεί σοβαρά στα υπ’ όψιν. Και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλές Γιουνάιτεντ, αλλά… «There’s only one United» κι αυτή είναι η Μάντσεστερ. Στηρίζω άσσο με 2-1 σκορ, από το πρώτο ημίχρονο πιθανότατα, για την… «πιο γλυκιά τρύπα της ζωής μας», που λέει και ο μαιτρ των λουκουμάδων στη Μακρυγιάννη (Ακρόπολη), ο Αποστόλης!
7.50 η απόδοση, πέφτει διαρκώς, επειδή ποντάρεται αρκετά τις τελευταίες ώρες στην Ασία το μέλι!

ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:
2 τελικό


Στην Αγγλία είναι γνωστή ως «Boxing Day» και είναι η μέρα μετά τα Χριστούγεννα, η 26η Δεκεμβρίου, κατά την οποία η πλειοψηφία του κόσμου τρέχει στα γήπεδα, για να χαλαρώσει και να παρακολουθήσει αγώνες ιπποδρομίας ή ποδοσφαίρου.
Εμείς επειδή δεν είμαστε των γαλλικών, της ιππασίας και του πιάνο (!) θα προτιμήσουμε την μπαλίτσα και θα πάμε με το διπλό.
Προτιμώ να δω τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να σκοντάφτει στο «Μπριτάνια» της Στόουκ και να ετοιμάζει βαλίτσες σύντομα ο Φαν Χάαλ, για να έρθει ένας εκ των Μουρίνιο, Γκουαρντιόλα, παρά τα συμπαθέστατα, κατά τ' άλλα, άλογα να τρέχουν σαν τρελά. Διπλό με απόδοση 1.95.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ – ΚΑΡΑΒΑΚΙ:
2 ημίχρονο/2 τελικό


Αχ, αυτή η ξενομανία που πιάνει τον Έλληνα. Είχαμε επί πολλά, μα πραγματικά πολλά χρόνια τα καραβάκια μας, που στολίζαμε τις μέρες αυτές, μας προέκυψε κάποια στιγμή το ξενόφερτο, εκ Γερμανίας, δέντρο και κάναμε στροφή. Τη θάλασσα δεν μας την πήρε και δεν θα μας την πάρει ποτέ κανείς, το ίδιο και το καραβάκι από την καρδιά μας.
Διπλό και μάλιστα άνετο, με τρία γκολ διαφορά. Καλό το έλατο, έχουμε πολλά στην Ελλάδα, αλλά ποιος ο λόγος για όλα αυτά τα λαμπιόνια, τις μπάλες και τις κάλτσες πάνω του; Από ημίχρονο το διπλό, με απόδοση 3.50… Δώρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου