Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ο Batman ΠΑΟΚτζής, ο Superman γαύρος και ο Hulk βάζελος...


Φανταστείτε ένα παράλληλο, μα και ίδιο με το δικό μας, το ελληνικό, σύμπαν. Όπου οι σούπερ ήρωες δεν θα ήταν μονάχα αληθινοί, αλλά και… Ελληναράδες! Βάλτε και λίγη Super League, έτσι κι αλλιώς για φαντασία μιλάμε και οι διάσημοι αυτοί… Μπατμαναίοι φανταστικοί είναι, και έχετε μπροστά σας έναν πολύ όμορφο, αλλά και περίεργο κόσμο. Στον οποίο ο Batman θα ήταν ΠΑΟΚτζής, ο Superman Ολυμπιακός, ο Hulk Παναθηναϊκός, ο Captain America ΑΕΚ και ο Wolverine ΟΦΗ! Το properman.gr σας εξηγεί το γιατί. Γι' αυτούς και για πολλούς άλλους…



BATMAN




ΠΑΟΚτζής, αλλά από τους… ιντελεκτουέλ! Με το διαρκείας του, τη σουίτα του, τις ανέσεις του στην Τούμπα, βρε αδερφέ, ο Μπρους Γουέιν δεν υπήρξε κάφρος ποτέ! Αν δεν έμενε και ορφανός μικρός, θα είχε δει σίγουρα κάποια στιγμή τον πάμπλουτο πατέρα του πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ενώ η Θεσσαλονίκη θα είχε εδώ και πολλά χρόνια… μετρό και υποθαλάσσια με τα σχέδια του μεγάλου Γουέιν για την πόλη!



Πέρασαν τα χρόνια, γέρασε, άσπρισαν τα γένια του και ακόμη αναπολεί τα δύο κύπελλα της εποχής «Μπάτμαν», όπως ήταν το παρατσούκλι του ΜΠΑΤατούδη και κυρίως την πρόκριση στο Χάιμπουρι επί της Άρσεναλ. Και δεν πα να καίγεται το σύμπαν, όταν βλέπει ΠΑΟΚ το μυαλό του είναι πρώτα εκεί.



SPIDERMAN



Μεγάλωσε διαβάζοντας «ΦΩΣ», εργάστηκε για πολλά χρόνια ως φωτορεπόρτερ στην αγαπημένη του εφημερίδα, τον πρωτοπήγε ο θείος του στο παλιό Καραϊσκάκη σε ένα παιχνίδι με τον Άρη, το οποίο βρήκε νικητή φυσικά τον Ολυμπιακό, ο Σπάιντερμαν δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από φίλος των Πειραιωτών! Στο σπίτι του, στα δίχτυα του, έχει ασφαλίσει όλα τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, τα ευρωπαϊκά του μπασκετικού, ενώ η φανέλα του λατρεμένου του Τζιοβάνι έχει πιάσει… αράχνες! Συχνά πυκνά, όταν δεν τον πιάνουν τα ψυχολογικά του ή όταν δεν κυνηγάει κακούς, εμφανίζεται και στο φαληρικό γήπεδο. Με τη στολή του, κανονικότατα!

WOLVERINE



Ως Λόγκαν και συγκεκριμένα ως Καναδός στρατιώτης της Κοινοπολιτείας, πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων στη μάχη της Κρήτης απέναντι στους Ναζί. Εκείνη η εμπειρία, του έμεινε για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά. Τα όσα βίωσε στην Ελλάδα, τα όσα έκανε γι’ αυτόν μια Ελληνίδα μάνα, η Στέλλα, η φροντίδα της μέχρι να επουλωθούν κάποιες πληγές του, τον έκαναν να γυρίζει πάντα για διακοπές στην Κρήτη, όπου διατηρεί και σπίτι. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι ΟΦΗ! Επί Γκέραρντ βρισκόταν στο Γεντί Κουλέ τουλάχιστον σε όλα τα μεγάλα ματς, επί Τζενάρο Γκατούζο «ψήθηκε» πολύ να πάρει και διαρκείας, αφού βρέθηκε ένας άνθρωπος τόσο τσαντίλας όσο κι αυτός, ο «Ρίνο» όμως μας αποχαιρέτησε νωρίς κι έτσι οι εμφανίσεις του Γούλβεριν στο γήπεδο περιορίζονται χαρακτηριστικά τώρα πια.



SUPERMAN




«S», όπως Socrates. Και Socrates, όπως… Σωκράτης Κόκκαλης! Μέγας οπαδός του Ολυμπιακού και λάτρης του πρώην διοικητικού ηγέτη των ερυθρολεύκων, του αναμορφωτή του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού τμήματος, μόνο ως Κλαρκ Κεντ, όμως. Ώς Σούπερμαν δεν εμφανίζεται ποτέ στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ως δημοσιογράφος είναι πάντα εκεί. Αν τύχει τίποτα απλά πετάγεται μέχρι την τουαλέτα, βγάζει τα ρούχα και τα γυαλιά του, φτιάχνει λίγο τη φράντζα, πετάγεται στα γρήγορα, «καθαρίζει», επιστρέφει στα δημοσιογραφικά, αντιγράφει από το διπλανό συνάδελφό του ό,τι έχασε και μετά δίνει το ρεπορτάζ. Το «S» του Σωκράτη στη στολή του είναι μια… κωδικοποιημένη γνώση, μόνο για τους μυημένους! Τον Κόκκαλη, τον Λούβαρη και τον Σαλονίκη… Είναι και οι μόνοι που γνώριζαν και ακόμη γνωρίζουν ότι ο Κλαρκ είναι ο Σούπερμαν!

HULK



Ο Χουλκ είναι… βαμμένος πράσινος. Και μόνιμα νευριασμένος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός. Ως επιστήμων, Μπρους Μπάνερ, υπήρξε μέλος της παναθηναϊκής κίνησης, ενότητας, συμμαχίας, όπως θέλετε πείτε την, φώναζε κατά του Τζίγγερ, αγρίευε και επιστρατεύονταν όλοι οι «εκδικητές» για να τον συγκρατήσουν, αλλά τώρα έχει μετανιώσει για όλα. Βλέπει Αλαφούζο και αλλάζει χρώμα! Γίνεται… καταπράσινος! Όταν δεν μεταμορφώνεται, δουλεύει ένα πολύ σημαντικό… πολυμετοχικό πείραμα, μήπως και καταφέρει να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο.

THOR




Ως Θεός του κεραυνού για τους Σκανδιναβούς, παιδί του Όντιν, δηλαδή του Διός ελληνιστί (Ω Δία~Ω Ντίο~Ω Ντιν), ως άλλος Ερμής ας πούμε, με τα φτερά στο κράνος, δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει τον Ολυμπιακό! Την ομάδα που συμβολίζει την ολυμπιακή ιδέα, την ιδέα του θανάτου, του μη φόβου, τον Όλυμπο, τους Ολύμπιους Θεούς. Ήταν αυτός που μεσολάβησε... συμπαντικά για να έρθει ο Τροντ Σόλιντ στον Πειραιά, κατ' επέκταση και ο Γιάγια Τουρέ (ναι, ξέρω, και ο Έρβιν Λέμενς), αλλά στον ζηλιάρη και πανούργο αδερφό του, Λόκι, πιστώνεται το ότι ο Νορβηγός τεχνικός ήταν μεθυσμένος σε κάθε ευρωπαϊκό ειδικά ματς. Στον ελεύθερό του χρόνο κάνει σκάουτινγκ για να βρει τον νέο «Βίκινγκ» του Ολυμπιακού, το διάδοχο των Σέτερμπεργκ, Κρίστενσεν, Μέλμπεργκ.

FLASH



Δεν δήλωνε κάτι, μέχρι που πάτησε λιμάνι ο Γρηγόρης ο Γεωργάτος… Δεν ήθελε και πολύ για να γνωριστούν και να αλληλοεπηρεαστούν. Σε ένα καφέ στη Γλυφάδα. Ο «Γκεό» τον έκανε γαύρο, του έμαθε να πίνει το φραπέ του σκέτο, αντρουά, και ο Φλας για να ανταποδίδει τον πετούσε σφαίρα, μέσα σε δευτερόλεπτα, στο Μιλάνο κάθε φορά που ο πρόεδρος της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, χρυσοπλήρωνε τις υπηρεσίες του. Η φιλία τους έκανε τον «Έλληνα Ρομπέρτο Κάρλος» μόνο καλύτερο. Άρχισε να τρέχει σαν αστραπή και να εξαπολύει σουτ-κεραυνούς!

GREEN LANTERN



Ο «Πράσινος Φανός» είναι ένας ορκισμένος Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με τον μύθο όταν απαγγέλει τον όρκο του, προτού εξαπολύσει τις υπερδυνάμεις από το δαχτυλίδι που φορά, σιγοψυθιρίζει το «σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος». Ναι, με χροιά Βογιατζή! Και πέφτουν πύργοι, βουλιάζουν καράβια, ο Νασιόπουλος βάζει γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέχρι και ο Εσιέν δηλώνει έτοιμος να μπει να βοηθήσει με τον Πανελευσινιακό!


CAPTAIN AMERICA



Αρκούσε απλά να φορέσει Αμερικανός, έστω και ομογενής, τη φανέλα της ΑΕΚ, ο Φρανκ Κλόπας συγκεκριμένα, για να επιλέξει πλευρά ο υπερπατριώτης Κάπτεν Αμέρικα… Πόσο μάλλον σε συνδυασμό με την πονεμένη από τον ξεριζωμό ιστορία του Δικεφάλου. Ακόμη κι αν ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς δεν «ξυπνήσει» ποτέ, ακόμη κι αν το ΣτΕ και η κυβέρνηση δεν δώσουν άδεια για την «Αγιά Σοφιά» στη Φιλαδέλφεια, ο Στιβ Ρότζερς θα δηλώνει πάντα έτοιμος. Για όλα…



IRON MAN



Κάποτε ο Ολυμπιακός εκπροσωπούσε τα λαϊκά στρώματα. Τους μαουνιέρηδες του Πειραιά, αρκετούς πρόσφυγες από την Πόλη και τη Σμύρνη, τα φτωχαδάκια γενικά. Εδώ και δεκαετίες έχουν αλλάξει πολλά. Εκτός από τους εφοπλιστές της ναυτιλίας, υπάρχουν αρκετοί ζάπλουτοι με ερυθρόλευκα αισθήματα. Ένας από αυτούς είναι και ο δισεκατομμυριούχος Τόνι Σταρκ, ο Άιρον Μαν. Φήμες ήθελαν τον διάσημο ήρωα να «τσοντάρει» χρήματα από το λογαριασμό του, έτσι ώστε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού ο μεγάλος Λάγιος Ντέταρι! Μόλις έσκασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, ο Σταρκ κρύφτηκε για λίγο στον… πύργο του Σαλιαρέλη και μόλις ο «ρουμπίνιας» την έκανε με ελαφρά, τα πήρε στο κρανίο και έφτιαξε δική του έπαυλη, κάπου στη Βουλιαγμένη!

PANTHRO



Κάθε πάνθηρας που σέβεται τον εαυτό του είναι φίλος του Πανιωνίου. Έτσι και ο Πάνθρο των Θάντερκατς, ο άνθρωπος πίσω από τη μεγάλη πορεία των κυανέρυθρων ως την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος το 1998 και τα προημιτελικά του Κυπελλούχων Ευρώπης το 1999. Ήταν ο εμψυχωτής των αποδυτηρίων, ο οργανωτής της κερκίδας και το δεξί χέρι του Μπέου στα δύσκολα!!! Θαυμαστής του Νίκου Αναστόπουλου, του Αντώνη Σαπουντζή και του Γιάννη Καμίτση!

NINJA TURTLES



Τα χελωνονιντζάκια είναι άρρωστα με την πίτσα και τον Παναθηναϊκό! Σε κάθε ματς του τριφυλλιού αράζουν στον υπόνομο, παραγγέλνουν οκτώ σπέσιαλ (δύο το καθένα), ενώ στα ευρωπαϊκά προσθέτουν σκορδόψωμα και διάφορα ορεκτικά και… ψιψιψόνια! Κάποτε είχε γίνει θέμα μεταξύ τους η κόκκινη κορδέλα του Ραφαέλο, ο Σωτήρης Λεοντίου με τα κόκκινα παπούτσια που φόρεσε σε εντός έδρας παιχνίδι, όμως, ήρθε να εκτονώσει την κρίση. Τα βρήκαν και συνεχίζουν. Ο Λεοντίου έφυγε…

THE THING



Το «πράγμα» από τους 4 φανταστικούς είναι ΑΕΚάρα. Έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του για να χτιστεί το δωματιάκι, επειδή όμως δεν χώραγε μετά μέσα, παράτησε εντελώς τα συνδεσμιακά. Ήταν παρών στη Φιλαδέλφεια όταν επί Γρανίτσα γκρεμιζόταν το γήπεδο και πήρε πολλές πέτρες παραμάσχαλα, έτσι ώστε σε περίπτωση που χτιστεί ξανά εκεί, να χρησιμοποιηθούν κάποιες ίδιες για να γλιτώσει οικονομικά ένα μέρος η αγαπημένη του ομάδα. Είναι σκληρός σαν πέτρα. Ένα κράμα Βάϊου Καραγιάννη και Περπαρίμ Χετεμάι ή μάλλον Στέλιου Μανωλά και Θωμά Μαύρου…

PUNISHER



Όσο τρελός θέλει… Όσο τρελός ήταν και ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Τιμωρός είναι μονίμως μέσα στη μανούρα, κλασικός ΠΑΟΚτζής. Σαν τον Ουρουγουανό χαφ που τίμησε την ασπρόμαυρη φανέλα και διακρίθηκε για τις αμυντικές (μέσα στο γήπεδο και σε ποδοσφαιρικά πλαίσια) ικανότητές του, αλλά και για τις επιθετικές του αρετές (ξυλιές σε Ντιόγκο, τσαμπουκάδες σε Ντουντού μέσα στο Καραϊσκάκη)! Μεγάλος του αντίπαλος, ο ίδιος του ο εαυτός. Άντε και ο Βολιβιανός Νάτσο Γκαρσία του Άρη.

DAREDEVIL



Μόνο… τυφλός δεν θα έβλεπε ότι η ανατροπή του Ίβιτς από τον Καλιτζάκη ήταν εκτός περιοχής (και ο Παπουτσέλης) ή ότι ο Κατσουράνης καλυπτόταν από τη μισή Αθήνα μέσα στο Καραϊσκάκη. Και ο Ματ Μέρντοκ, ο τυφλός δικηγόρος, ο «Ατρόμητος» και πιστός οπαδός του Ολυμπιακού. Τράβηξε τόσα στα 9 πέτρινα και στείρα χρόνια των Πειραιωτών, που δεν υπήρχε περίπτωση, ακόμη και διαιτητής να ήταν, να μην ευνοούσε τον Ολυμπιακό. Κι αν τον πήγαινε στα δικαστήρια ο Αλαφούζος, μαζί με το πρωτάθλημα, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα κριθεί εκεί σύμφωνα με τον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, δικηγόρος είναι, θα υπερασπιζόταν άνετα τον εαυτό του.

SCORPION



«Ερχόμαστε» είναι το σύνθημα στην ΑΕΚ, «έλα εδώ» ή γνωστότερο ως «come here», αυτό του αγαπημένου κίτρινου νίντζα από το Mortal Kombat. ΑΕΚτζής από τα γεννοφάσκια του, με αφίσα του Καραγκιοζόπουλου στο δωμάτιό του. Το γκολ του κυρ-Τάκη απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν η δική του… fatality στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου