Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Oh what fun it is to ride...



Πόσα άλογα να είναι άραγε το… ιπτάμενο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη; Αν, καταρχήν, δεν πιστεύετε σοβαρά ότι υπάρχει πραγματικά ο Santa, τότε μπορούμε μαζί, παρεούλα, να χαβαλεδιάσουμε και να αναρωτηθούμε για το πώς θα μπορούσε να εκσυγχρονιστεί και να εκμοντερνιστεί για τις μετακινήσεις του. Θα σας παρουσιάσουμε, λοιπόν, μερικά εναλλακτικά -κόκκινα- οχήματα, σίγουρα πιο γρήγορα και γκλάμουρους από τους τάρανδους, ταξιδεύοντας στον πολυτελή και εντυπωσιακό χώρο της αυτοκίνησης. Καιρός να κάνει κι ένα δώρο στον εαυτό του. Επιλέξτε κι εσείς ένα, προσευχηθείτε αρκετά και, ποιος ξέρει; Μπορεί να -μην- το πάρετε -ποτέ-…


Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio



Φανταστείτε τον Αϊ Βασίλη μέσα σ’ αυτή την Ιταλίδα καλλονή. Δεν θα έδειχνε πολύ σέξι; Η Alfa της φωτογραφίας είναι εφοδιασμένη με τον twin-turbo V6 κινητήρα της Ferrari, ο οποίος αποδίδει 505 ίππους και πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα. Θα έδειχνε σίγουρα πιο trendy και θα μοίραζε τα δώρα σε χρόνο ρεκόρ.

Cadillac CTS-V



Εντάξει ρε Santa, μπορεί να βγαίνεις έξω μόνο μία φορά το χρόνο, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύεις σκληρά καθ’ όλη τη διάρκειά του. Για να καταφέρεις να ικανοποιήσεις κάθε παιδική επιθυμία, εργάζεσαι full full full time! Αξίζεις μια τέτοια αναβάθμιση, να πας από έλκηθρο με τάρανδους σε… Cadillac! Η CTS-V είναι τόσο «μάτσο», όμορφη, γρήγορη και αμερικάνικη, που θα σε κάνει να ξεχάσεις σύντομα το Βόρειο Πόλο.

Chevrolet Corvette Z06



Η επιτομή του American dream car λέγεται Chevrolet Corvette και το κορυφαίο, το πιο γρήγορο και «δαιμονισμένο» μοντέλο που έβγαλε ποτέ είναι το Ζ06. Μπορεί να μην έχει άνετο πορτ-μπαγκάζ για να βάζεις τα δώρα, αλλά όσα λίτρα αποθηκευτικού χώρου του λείπουν, τόσα άλογα διαθέτει (650!), τόσο γρήγορα θα σε πηγαίνει παντού (2,95 δευτερόλεπτα τα 100 χλμ/ώρα!), ενώ θα έχεις και μια μεγάλη… γκομενοπαγίδα! Δεν ξέρεις, μπορεί να σου κάτσει και τίποτα τυχερό, για να μην περνάς ολομόναχος το χρόνο σου στα χιόνια. «Σέβι» και «Βέτα», λοιπόν…

Dodge Charger Hellcat



Το μοναδικό πρόβλημα με το νέο «όπλο» της Dodgeείναι το όνομα, αφού το Hellcat, ήτοι η «γάτα από την κόλαση», ας πούμε, δεν ταιριάζει και πολύ με την περίσταση και τις διακοπές. Πόσο μάλλον με τον ίδιο τον Αϊ Βασίλη, ο οποίος δεν θα θέλει να ακούει για κολάσεις κτλ. Αν παρ’ όλα αυτά θέλει ένα dream car, με άνετο χώρο για τα δώρα και τις αποσκευές, με περισσότερα από… 700 άλογα (τι να κάνουν οι τρεις τάρανδοι;) και με αισθητική που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι μποξέρ, συγγνώμη οι περισσότεροι οδηγοί, τότε αυτό το Charger είναι για εκείνον.

Ferrari FF



Εδώ φίλτατε, ερυθρόλευκε Άγιε Βασίλη, θα συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού η συγκεκριμένη κυρία είναι και τετρακίνητη! Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το κόκκινο της φωτιάς που σου ταιριάζει απόλυτα και τη γενικότερη ομορφιά μίας Φεράρι, πέρα και από την ταχύτητα του V12 κινητήρα των 650 ίππων και 6.300 κυβικών, θα έχεις και το απόλυτο snowmobile.

Ford F-450



Η πιο ρεαλιστική επιλογή για σένα είναι το Ford F-450. Για Pick Up όχημα («αγροτικό», πώς το λέτε εσείς οι μοντέρνοι;!) είναι πολύ «αντρουά», γεμάτο μούσκουλα, κλασική αμερικανιά δηλαδή, γρήγορο, άνετο, ευρύχωρο και με τεράστιο πορτ-μπαγκάζ. Θα χωρέσεις πάνω του, τα δώρα όλου του κόσμου! Ως προς την κατανάλωση, φαντάζομαι θα έχεις δωρεάν καύσιμα λόγω γνωριμίας με το Θεό, οπότε δεν μας απασχολεί…

Jeep Grand Cherokee SRT



Το συγκεκριμένο μεγαθήριο της Jeep είναι το απόλυτο εργαλείο για σένα, μάγκα από το Βόρειο Πόλο ή από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, αν προτιμάτε. Ή από την Καισαρεία, για τους πιο… σκληροπυρηνικούς! Είναι 475 άλογα (τα 100 χλμ/ώρα σε κάτω από 5 δεύτερα), φουλ τετρακίνητο, έχει αρκετό ύψος από το έδαφος για να μην κολλάει πουθενά, έτσι θα σε ταξιδέψει παντού. Έχει εξευρωπαϊστεί κιόλας, πλέον, μετά τη συνεργασία της Jeep με τη Fiat.

Jeep Wrangler Unlimited



Αν θες να συνδυάσεις το «μάτσο» λουκ με την απόλυτη τετρακίνηση, το Wrangler είναι πάντα η κορυφαία επιλογή. Ζήτα το με επιδότηση από τον παράδεισο, για τη μεγάλη και χρόνια συνεισφορά σου στο χώρο, στις γιορτές και στον Χριστιανισμό κι αν εγκριθεί, πάρε τα δώρα, μαζί και τα βουνά, και ξεχύσου για νέες περιπέτειες… Ο θρύλος της Jeep είναι φτιαγμένος γι’ αυτό.

Lamborghini LM002



Η συγκεκριμένη «Λάμπο» είναι τόσο ιδιαίτερη, περίεργη και σπάνια, που θα προκαλούσε μεγαλύτερη εντύπωση στο δρόμο, ακόμη κι αν εμφανιζόταν πραγματικά, την ίδια στιγμή, ο Άγιος Βασίλης με το έλκηθρο και τους τάρανδούς του! Έχει τον V12 κινητήρα της εξωτικής Countach, με 450 άλογα και τεράστια, μα τεράστια λάστιχα…

Mazda MX-5 Miata



Αν θες να παίζεις στην άσφαλτο, το ΜΧ-5 της Mazdaείναι πάντα μια κορυφαία επιλογή. Πισωκίνητο, χαμηλό, γρήγορο, είναι σαν να οδηγείς καρτ στο δρόμο. Αν, μάλιστα, δεν έχεις προλάβει να πάρεις δώρα, μπορείς να βάζεις στο «μαζντάκι» τα παιδιά και να τα κάνεις βόλτα. Θα ξετρελαθούν κι εσύ θα τη βγάλεις τσάμπα!

MINI Cooper John Cooper Works Edition



Το συγκεκριμένο Mini, με τα 228 άλογα και τον τούρμπο κινητήρα, είναι ό,τι πιο γρήγορο έχει παράγει ποτέ η εταιρεία. Διατηρεί, φυσικά, το ξεχωριστό στυλ του, με τα πολύ ιδιαίτερα όργανα και ταμπλό εντός, αλλά και το γενικότερο εξωτερικό του ντιζάιν και παραμένει πάντα μια σεβαστή και αξιόλογη επιλογή. Μια επιλογή με προσωπικότητα.

Mitsubishi Lancer Evolution


Ιλιγγιώδης ταχύτητα, κίνηση σε όλους τους τροχούς, «τζαπόνι» πραγματικό, το «Έβο» είναι κυριολεκτικά ένας «σαμουράι» έτοιμος για όλα. Θα σου προσφέρει αξέχαστες στιγμές στα… ντελίβερι που κάνεις, ενώ μπορεί να σε δούμε κάποια στιγμή, ποιος ξέρει, και χαμηλά, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, να τα «στήνεις» με κανέναν άλλον (Άγιο;)! Εναλλακτική επιλογή σε γιαπωνέζο, το Subaru WRX, με τη θρυλική τετρακίνηση της εταιρείας και τα 268 άλογα να δεσπόζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου